Buddies i endring

 

Buddies har tilbakelagt sitt niende bistandsår og er nå inne i en veldig spennende fase hvor vi utvider gjengen og spisser kursen på hvordan vi ønsker å drive bistand fremover. Vi tror dette vil kunne bidra til et løft som gjør at vi både kan få hjelpe enda flere og samtidig hjelpe enda bedre. Hvordan dette blir får dere se mer av gjennom våren 2019, men først et lite tilbakeblikk på året vi nå har lagt bak oss. 

I løpet av 2018 valgte vi nok en gang å utvide antall barn i utdanningsprosjektet. Buddies støtter nå 325 barn med 12-årig utdannelse og vi ønsker å øke dette antallet ytterligere i tiden fremover. 

 
 

I oktober fikk Buddies besøkt fem skoler hvor vi støtter barn med utdanning, uniformer og nødvendig skolemateriell. I løpet av disse besøkene møtte vi over 120 elever tilknyttet prosjektet, hvor vi fikk snakket med dem om livet på skolen, fremtidsdrømmer og utfordringer i hverdagen. Disse møtene gjør sterkt inntrykk på oss, men er først og fremst møter fylt av glede og tro på fremtiden. Tiden i Kongo ble også brukt til å diskutere fremtiden med vår partnerorganisasjon PDV og hvordan vi sammen kan legge til rette for best mulig bistand i årene fremover.

Sykehuset i Kaziba har mottatt det samme økonomiske bidraget på kr 180.000,-, som tidligere år. Den kontinuerlige økonomiske støtten har gitt sykehuset sårt tiltrengt hjelp til å få lønnet sine ansatte, handle inn insulin, nål og tråd m.m. Det er gledelig å motta gode rapporter fra sykehuset, hvor de uttrykker stor takknemlighet for de månedlige bidragene fra Buddies.  

I forbindelse med julegavekampanjen i 2017 fikk Buddies inn midler til å kjøpe to keisersnittsett som i løpet av året ble levert til to helseinstitusjoner, hvor de bokstavelig talt er med å redde liv. Et lite bidrag har her gjort en livsnødvendig forskjell!  

Yrkesskolen i Burhuza fikk i løpet av sensommeren ferdigstilt den Buddies-finansierte maskinen som lager plank og lister. Som motytelse skulle skolen lage 100 pulter som skulle leveres til skoler hvor Buddies støtter barn rammet av krig og konflikt. I løpet av året er 45 pulter levert til barneskolen Buddies bygget i Muyange, 15 pulter er levert til barneskolen Upendo Force og de siste 40 pultene leveres i disse dager til barneskolen Lushindye. Da Buddies besøkte yrkesskolen i oktober fikk vi se maskinen i bruk og pultene som var levert til skolen Upendo Force.

5EWBR0916.jpg

Viktigst av alt er de løpende økonomiske bidragene fra Buddies, som gjør dette arbeidet mulig. 2018 har vært et innbringende år, hvor vi foruten våre faste trofaste givere, har mottatt en rekke enkeltgaver, fra så vel private som bedrifter. Dette gir oss motivasjon til å fortsette arbeidet og vi håper at enda flere ser verdien av det Buddies er så privilegerte i å få gjøre – hjelpe de som virkelig trenger det.  


Takk alle Buddies som er med å støtte arbeidet. Dere er alle med å gjøre en forskjell! 

Publisert 17.01.2019 av Eirik Monsen

June Kristel