Nærmere 50.000 kr til BFA fra veldedighetsturné!

 

Veldedighetsturnéen #olavkommerhjem ble en braksuksess både for musikeren Olav Larsen, for konsertpublikummet og for Buddies for Africa. Da turnéen ble lansert i slutten av mai, tikket bestillingene inn og sørget for at Olav Larsen fikk en travel juni-måned med 22 konserter i folks hjem og hager. Alle konsertene var gratis, men musikeren oppfordret publikum til å gi et bidrag til arbeidet Buddies for Africa gjør i Kongo. 

Og FOR et gavmildt konsertpublikum! Resultatet av veldedighetsturnéen #olavkommerhjem sprengte alles forventninger og samlet inn 47.600 kr til BFA!!

Foto: Olav Larsen.

Foto: Olav Larsen.

Buddies for Africa møter Olav til en liten prat om turnéen. 

Hva fikk deg til å lansere din nye plate gjennom en veldedighetsturné med konserter hjemme hos ‘vanlige’ folk? 

Jeg hadde lyst å spille hjemme hos folk fordi det er den mest jordnære og ekte måten å presentere sanger på. Pluss kontakten med lytteren er uvurderlig vakker. Man blir som lytter forhåpentligvis dratt helt inn i essensen av låtene. Og ikke minst hadde jeg lyst å gjøre det på denne måten siden sangene på den nye EP’en faktisk er helt akustiske, og nakne i måten de er spilt inn på. Jeg hadde veldig lyst å presentere dem i levende live på samme måten. Når alt kom til alt kan det være verdt å notere seg at jeg endte opp med å spille alt annet enn de nye låtene. Av ren nervøsitet faktisk. Så jeg presenterte heller sanger fra hele karrieren på nedstrippet vis. Det funket bra!

Hvorfor valgte du å samle inn penger til Buddies for Africa og ikke en av de større og mer kjente bistandsorganisasjonene? 

Jeg ville gjøre konserter hjemme hos folk av et rent ønske om å glede. Så det var aldri snakk om å ta betalt. Det var i samme øyeblikk at jeg fortalte meg selv at jeg ville spille gratis at tanken om veldedighet slo meg. Og når tanken om gratis hjemme-konserter kombinert med veldedighet fikk modnet var det naturlig å velge BFA. Jeg har støttet BFA i mange år og er veldig stolt og takknemlig for arbeidet som har blitt og blir gjort. At alle pengene går uavkortet til formålene hjelper også veldig på. Og det var vel derfor jeg i utgangspunktet valgte BFA privat for mange år siden. 

Fortell litt om hvordan du opplevde disse spillejobbene. Fornøyd med resultatet?

Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg hadde satt meg et mål om 20,000 kroner, men jeg tror alle jeg besøkte til sammen bidro med enda mer. Det har vært en rørende, morsom og alvorlig runde med konserter. Ikke en eneste av konsertene var annet enn fantastisk givende å gjennomføre. Jeg fikk bekreftet at jeg har sykt mange gode mennesker både i min nære og periferiske sirkel. Og det føles som om vi sammen har oppnådd noe sammen som bare er positivt for absolutt alle involverte. Gjestene fikk levende musikk, jeg fikk positiv oppmerksomhet og spilt for mange nye mennesker, og ikke minst har vi sammen bidratt til et utrolig godt og viktig formål. Vinn, vinn og vinn! Jeg gjentar selvfølgelig konseptet neste år! 


Sjekk ut musikken til Olav Larsen på Spotify!

Resultatet av #olavkommerhjem turnéen vil sørge for neste års skolegang for 40 barn rammet av krig og konflikt i Øst-Kongo. Tusen tusen takk til Olav Larsen og hans fantastiske publikum!

Publisert 04.07.2018 av Milfrid Tonheim

June Kristel