Ny skole tar form i Muyange

 

Grunnmuren er ferdig og det nye skolebygget begynner sakte men sikkert å ta form i Muyange, landsbyen som ligger 14 km fra Bukavu, hovedstaden i Sør-Kivu. Avstanden fra Bukavu er ikke så lang å regne i norsk sammenheng, men veiene er svært dårlige og det eneste transportmiddelet for de fleste innbyggerne er deres egne bein.

BFA samarbeider med organisasjonen ACAD i arbeidet om å gi barna i Muyange bedre lærevilkår. Representanter for ACAD har besøkt landsbyen ved flere anledninger og hatt møter med innbyggerne for å kartlegge hvilke behov de har. Dagens skole i Muyange er laget av leire, noen enkle plankebiter og presenning. Den er ikke stor nok for alle elevene og er svært eksponert for dårlig vær.

Det er planlagt at det nye bygget skal inneholde tre klasserom. Innbyggerne i Muyange er allerede godt i gang med å samle stein og sand til den videre byggeprosessen. Målet er å få skolen ferdig før regntiden setter inn i Sør-Kivu. Dette er både for å kunne få fraktet materialer fra Bukavu til Muyange, og for at elevene skal være på plass i regntette klasserom før regntiden setter inn.  

ACAD og BFA sin prosjektkoordinator sammen med spente elever i Muyange

ACAD og BFA sin prosjektkoordinator sammen med spente elever i Muyange

Publisert 11.09.2016 av Marit Moi

June Vågenes