Fått med deg at det er en humanitær krise i Kongo?

Visste du at det akkurat nå er over 13 millioner mennesker som er avhengige av nødhjelp i Kongo? Dette tallet er en fordobling fra 2014. Kongo har dermed like mange mennesker i nød som Syria, men som så mange ganger før havner nøden og den voldelige konflikten i Den Demokratiske Republikken Kongo i skyggen av andre humanitære kriser.

Read More
June Kristel
Spisser satsingen på skolegang til barn rammet av krig

Sommeren 2010 besluttet Buddies å bygge en skole i Kalambi Centré, i det østlige Kongo. Vårt første skolebygg. Det ble reist to bygg, bestående av seks klasserom og et lærerværelse og vi utstyrte skolen med pulter og undervisningsmateriell. Her skulle 500 elever få et permanent skoletilbud. Åtte år senere har elevene ved skolen fremdeles et solid byggverk, som gir gode forutsetning for læring. 

Read More
June Kristel
Buddies-året 2017

Buddies for Africa har tilbakelagt et nytt godt bistands-år, hvor vi har fått gleden av å bety en stor forskjell for veldig mange. Vi har etablert en god gjeng faste givere som er helt avgjørende for den hjelpen vi får gi, enten det er til helse, skolebygging eller utdanning.

Read More
June Vågenes
Vellykket behandling ved sykehuset i Kaziba

Dette er Pasqual og hans kone Sifa, nybakte foreldre til en liten jente som heter Neema. For syv måneder siden ble Pasqual innlagt på sykehuset i Kaziba med store hodeskader etter en arbeidsulykke. Han er gullgraver og arbeidet i en mine da han ble truffet av en stein.

Read More
June Vågenes